Skånebesöket

I helgen var vi i skåne och träffade farmor och gammelmormor. På lördagen var vi på matmässa i Kristianstad. Där bjöds det på smakprov på en del mat. Bland annat ost, proviva, korv, nötter, torkad frukt, sill, fruker, choklad, björkvin och skåne kakan nummer ett, spiddekaga (Wikipedia). Väldigt trevligt tyckte vi. Tilde tyckte Kalvin var roligast.

På matmässa med farmor och pappa som provsmakar ost: matmässa

På kvällen kom morbror Lasse och Joanna med polska kompisar (Beata och ??). Vi åt mammas köttgryta som är väldigt god. Pappa blev väldigt mätt och gick en lång promenad genom Tyringe. Gick förbi min gamla skola och dagis. Dagis och förskolan såg likadan som jag kom ihåg den, skolan var lite förändrad. Tur är väl det. Sedan gav Tildes farmor mig skolkatalogen så man fick leta gamla lärare som man haft i sin ungdom. För er som inte vet så jobbar farmor som förskolelärare, så hon känner igen mina lärare. Min gamla mellanstadie lärare, gamla matte- och fysiklärare och studierektorn kände jag igen. Min matte- och fysiklärare från högstadiet heter Inger Glans och är gift med Dan Glans (Wikipedia). Hon hade en katt som hette Bamse som hon berättade om varje mattelektion.

I söndags åkte vi till gammel mormor som bor på Lindhaga på Österlen (hitta.se). Vi passade att handla på Bo Ohlsson i Tomelilla. Ett ställe som har allt och lite till. Ungefär som Gekås i Ullared. Tilde ville ha ett stort rosa slott med en prinsessa, men pappa hade inte fått lön så det blev inget slott. Kanske till jul Tilde?

Mormor bjöd på lunch och flottiga kakor och tårta. Dock inte sju sorters kakor. Lite besviken men man fick nog i sig hela helgens behov av fett i de kakor man åt. Tilde somnade ett par gånger men vaknade hela tiden när mamma eller pappa la ner henne i soffan. Tilde satt i stället och pratade en massa. Sedan kom Lasse och Joanna, igen? Dom hade varit i Ystad och Ales stenar. De visade lite kända svenska platser för sina polska vänner.

I gammelmormors knä: gammelmormor

En liten rolig grej hände nere på vägarna på Österlen. När vi kom mötte vi min andra morbor Christer och hans nya tjej Mona (som Veronica tycker låter roligt på skånska) på väg någonstans. När vi sedan körde iväg på väg mot Jönköping igen så mötte vi dom i samma korsning. Hur stor är den sannolikheten?

Det sista vi gjorde i Skåne var att hälsa på faster Sara och hennes katt Selma. Tilde var hungrig och grinig. Tilde gillar att åka bil bara hon är mätt och glad så att hon kan sova. Annars är det mest pina och elände.

Leker med faster, pappa vilar lite bara: leker med faster och pappa

Farmor gör något hysteriskt roligt: skoj

Tilde, vackrast i världen: sötast

En reaktion på “Skånebesöket

  1. Just nu i denna stund har jag instiftat ett pris som heter ”Årets tjejbild” Och priset gåååååååååår …….till…….bilden på Sara och Tilde! Fantastiskt vackra tjejer !
    Eftersom pristagarna ännu inte är meddelade så hålls prissumman tillsvidare hemlig
    Tack till roliga farmor, tjejerna och fotografen.!!!!!!!
    Mormor Louice

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *