Pappas första vecka som pappaledig

Ja då har första veckan som pappaledig gått. Jag sitter vid datorn för första gången denna veckan och kom på att bloggen måste jag läsa. Den var inte uppdaterad på länge så jag får skriva lite själv. Jag har även uppgraderat bloggen till senaste versionen 2.3.3. Bäst att man är uppdaterad. Jag såg även att jag fått mejl från one.com som denna bloggen ligger på och dom har uppgraderat databasen från 4.1 till 5.0.

Vad har vi då gjort denna veckan?  I måndags var första dagen så pappa öppnade lugnt med en lugn förmiddag. På eftermiddagen så gick vi och badade. Tilde går på babysim och detta var nästsista gången.

I tisdags så gick vi runt munksjön innan vi gick till öppna förskolan på eftermiddagen. Där trivs lilla T som fisken i vattnet. Nästan hela mamma gruppen var där och ingen pappa utom en som kom lite sent. Han hade slutat tidigare för att titta hur det såg ut. På kvällen var mamma och sjöng så pappa hade Tilde hela dagen. Tilde sov till och med när mamma kom hem, i sin egna säng dessutom. Mamma var imponerad.

I onsdags var vi på A6 och shoppade. Vi letade efter en ny baddräkt till Tilde. Det är inte så lätt när man har så liten storlek. Det finns jätte fina men dom är alldeles för stora. De som finns är väldigt enkla men tråkiga. Till slut hittade vi ett fint par på H&M. Lite stora men då kan Tilde ha dom i sommar med. För i sommar ska hon bada, iaf hoppas pappa på det. På kvällen passade morfar Tilde medan pappa försvann till jobbet för att gå ut och äta med sina arbetskamrater och innan mamma kom hem. Det gick jätte bra. Dock blev det en liten incident när mamma kom hem. Tilde satt på golvet och fick syn på mamma och började studsa mot mamma men någonstans på vägen slog det över och Tilde började gråta hejdlöst. Men i mammas famn så var allt bra igen.

I torsdags var vi på A6 igen eftersom pappa hade glömt handla en del saker. Sedan åt vi lunch på IKEA. IKEA och Mc donalds är två bra platser för småbarnsföräldrar och ska inte underskattas. Därefter gick vi till MediaMarkt och tittade på TV. Tilde tyckte den stora TV:n var fin med väldigt stooora råttor (Ratatouille) pappa tyckte TV:n var lite dyr(699 990). Men pappa fick prata med en försäljerska som satte grillor i huvudet. Pappa vill ha en 40 eller 42″ LCD helst Samsung. Dock tyckte försäljerskan att pappa skulle ha en plasma eftersom pappa tittar på film och sport. Så vi får väl se. Det kan tänkas att det blir en ny TV när jag vet när jag får pengar ifrån försäkringskassan. Dom är inte så snabba här i stan. Efter MediaMarkt så fick vi göra ett litet stopp på Babyproffsen då Tilde blev lite arg på solen som bara lös i ögonen. Nu vill Tilde ha en massa barbie-dockor. Helst alla i rosa för dom var jätte fina. Vårat sista stopp innan vi kom hem var Djurmagasinet där pappa tänkte vi skulle titta på alla djuren. Tilde tyckte kaninerna var fina men alldeles för lata. Marsvinen bara gömde sig och hamstrarna och chinchillorna bara sov hela tiden. Fåglarna däremot var roliga då de både lät och rörde på sig. Fiskarna var inte så intressanta.

I dag var vi på öppna föris igen och där var den en massa barn med en massa mammor men inga pappor idag heller 🙁 Lite tråkigt men dom kanske kommer det är ju snart vår och det har varit fint hela veckan på alla våra promenader. På eftermiddagen var vi på pappas jobb och fikade. Pappa säger inte nej till en gratis fika. Lite tårta fick vi med oss hem. Det ska bli gott tills ikväll.

Jag ska försöka skriva lite oftare det blir så mycket enklare att komma ihåg vad man gjort då. Det kommer lite bilder senare ikväll eller imorgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *