Teneriffa

Som vi hade väntat på den här resan. Svårt att säga vilka som längtade mest, barnen eller föräldrarna. Eftermiddagen innan avresa började Elis klaga över ont i örat. Mamman åkte till apoteket och bunkrade upp med alvedon, ipren, nässpray och fetvadd i tron att ett gediget reseapotek i sig botar eventuell sjukdom. Så var det inte. Natten till lördagen sov vi inte mycket. Elis grät och hade ont och föräldrarna panikslagna över hur detta skulle gå. Väl på morgonen fick han både alvedon, ipren och nässpray och vi åkte till flygplatsen. Flyget gick över förväntan och vi boostade smärtstillande regelbundet. När vi landade mådde Elis hyfsat men Tilde hade feber och var hängig. Vad hände där? Alvedon även till till henne och båda barnen somnade på den 30 minuter långa bussresan till hotellet. Vi fick inte rummet på en gång utan gick till restaurangen och åt lunch med två barn som hängde över bordet och grät. Hurra vad skoj med semester! Väl på rummet kunde vi vila lite och Tildes feber gick ner. Vi tog ett snabbt dopp i poolen och sedan åt vi middag och la oss tidigt. Tilde var febrig som attan på natten men sen lyste febern med sin frånvaro resten av resan. Elis däremot fick testa den spanska sjukvården eftersom vi misstänkte att ena trumhinnan spruckit. Något som doktorn som kom till hotellrummet även bekräftade. Han sa även att det fanns en inflammation på andra örat också. Antibiotika att äta och örondroppar i dagarna sju. Mamma åkte taxi till närmaste söndagsöppna apotek. Sen började vi njuta av det faktum att vi skulle få vabba på Teneriffa =)

Hotellet var trevligt och vi rörde oss inte långt utanför poolområdet. En eftermiddag tog vi en promenad på säkert en kilometer eller två. Enkel väg alltså. Det var jobbigt tyckte alla så sen höll vi oss på hotellet. Pappa gjorde några morgonlöprundor och mamma faktiskt också en men mest för att ta del av den vackra utsikten längs havet. Vi hade bokat Bamseklubb till Elis, som han vägrade delta i. Tilde däremot tog mod till sig och var med i klubben Fun Break för lite äldre barn. Hon var till och med uppe på showscenen och hade dansuppvisning två kvällar!

Vi har solat, badat, spelat kort, ätit mat, varit på kvällsunderhållning och druckit drinkar. Tur att Elis inte är den som doppar huvudet i vattnet frivilligt och att mamman köpte den där fetvadden. Detta är semestern vi kommer minnas som den när Elis hade ludd i öronen. Nu är vi hemma igen och imorgon är det vardag. Vi behöver alla vår avvänjning tror jag. Tilde från croissanter, Elis från chokladmjölk med is, mamma från Mojito och pappa från öl. Vi drömmer nu om nästa resa men får hålla till godo med bilder och minnen från denna veckan.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *