Min namngivningsceremoni! By Tilde Helga Emilia Hansson

I lördags hände det! Jag hade stort kalas, en namngivningsceremoni. För er som inte orkar läsa all text jag skrivit, finns bilderna längst ner…

Lördagen började med att jag vaknade i lugn och ro (som vanligt tätt tätt intill mamma). Mamma och pappa stökade runt lite och sedan åkte vi till Bernards konditori för att hämta Tildetårtorna. Mamma körde sedan mig och pappa till Taberg där cateringfirman (Mormor Cederqvist/Farmor Hansson) höll på att lasta in maten. Morfar hjälpte också till! Mamma och pappa hjälpte till att göra allt i ordning innan alla gäster kom. Gästerna fick mingla runt lite och blev sedan ombedda att ställa sig runt ett bord med en bricka med 4 ljus på, där det ena var tänt. När alla gjort så började ceremonin.

Det hela började med att faster Sara spelade Over the rainbow på tvärflöjt. Mamma hälsade sedan alla välkomna med ett litet tal. Mamma överlämnade även ett brev till mina faddrar/ledsagare moster Charlotte och farbror Tobias fadderbrev.doc. Efter det presenterade pappa mina namn, varför jag fick dem och vad de betyder. Medan pappa sa mina namn tände farbror Tobias ljus, ett för varje namn. När alla tre ljus var tända läste moster Charlotte en dikt (Älskade barn) dikter.doc. Sedan spelade faster Sara ytterligare en melodi på flöjt. Farbror Tobias höll sedan ett fint och roligt tal om firman Tilde AB som han nu blivit delägare i och uppmanade alla närvarande att satsa i bolaget eftersom det kan ge utdelning senare i livet. Farmor Carin läste en dikt som heter Lyckans minut och sedan sjöng alla Nocturne av Evert Taube. Ceremonin avslutades med att mormor Louice utbringade en skål för mig och välkomnade alla till bords.

Det bjöds på pajer, sallad, kycklingklubbor, kallskuret kött, bröd och ost. Efteråt blev det kaffe, tårta och spettkaka (spiddekaga på skånska). När alla gäster var mätta och glada var det så dags för paketöppning. Många stora och fina paket var det!! När paketen var öppnade började gästerna dra sig hemåt och så även jag. Trött men mycket nöjd somnade jag tillsist i mammas famn hemma i TV-soffan.

I min fina klänning farmor sytt dagen till ära: pict3383.jpg

Mamma, pappa och jag: pict3391.jpg

Faster Sara spelar: pict3399.jpg

Under ceremonin: pict3401.jpg

Mina faddrar/ledsagare Charlotte och Tobias: pict3419.jpg

De fina ljusen faster Sara gjort till mig: pict3430.jpg

En av de fina och goda Tildetårtorna: pict3437.jpg

Jag öppnar paket (med lite hjälp): pict3444.jpg

Provrider min fina häst jag fick av mina sysslingar: pict3447.jpg

Ett stort tack till alla för de fina presenterna och ett gigantiskt tack till mormor och farmor för ett underbart kalas!!

/Tilde Helga Emilia Hansson

1 svar på ”Min namngivningsceremoni! By Tilde Helga Emilia Hansson

  1. Grattis till dina fina namn ~!

    Vilken fin klänning du hade på dig på festen! Och vilka fina presenter du fick! Jag fick provsmaka tårtan idag och den var supergod! Wilmer hälsar och grattar också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *